Newsfeed

Act To Creation: Produced in the legendary Kohlekeller Studios…..

Act To Creation – The Uncertain Light

Act To Creation offers Melodic Death Thrash Metal from Siegen in Germany and the album The Uncertain Light is Art Of creation`s is their third album. That album is the follow-up to their 2014 offering Thion, which is set to be released on October 16th via Black Sunset/MDD.

 This five-piece was previously known as E605, being among the veterans of the German death metal scene. They have now published a new video for the track Break New Ground.

The drums for The Uncertain Light were recorded at the legendary Kohlekeller Studios, while the other parts were set up at Cursed Studios. Mix and mastering was done by Dennis Koehne (Sodom, Exhumer, Caliban, a.o.), while the impressive artwork was conceived by Timon Kokott.

If you include the predecessor band E 605, Act Of Creation are almost one of the veterans of the German death metal scene since the mid-nineties. After the split of E605 guitarist Carsten Schluch didn’t hesitate to start a new beginning with Act Of Creation, and The Uncertain Light is the fourth long player.

The four guys around female singer Jess prove that they are serious about it and serve us on 10 songs an energetic mixture of merciless thrash and emotional Melodic Death Metal, with which the band could gain a loyal live audience in the last years.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6832 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*