Newsfeed

Daniele Sollo: Capture attention of the most attentive listeners….

Daniele Sollo - Order And DisOrder

It is possible that Arezzo was one of the twelve important Etruscan cities, the so-called Dodekapolis. Today, Daniele Sollo lives in the city, and he is about to become a well-known and important musician due to his very good debut album Order And DisOrder.

That album was released some weeks ago. Sollo is bassist, songwriter, composer and producer and have played with groups such as Hostsonaten and The Mediumistic Circle. On the mentioned album he presents a remarkable wealth of contents that probably not will fail to capture attention of the most attentive listeners of prog and beyond. Order And DisOrder is distributed by G.T. Music Distribution and Micio Poldo also contributed.

Daniele Sollo was born in Naples in 1978 a composer and bass player, whose language is characterized by a mix of progressive rock, jazz fusion, classic and song-writing genres. Sollo has worked as session man with Italian progressive rock band Hostsonaten. Hehave also worked with famous Italian progressive rock musicians such as Fabio Zuffanti, Luca Scherani, Stefano Agnini and Alessandro Corvaglia joined his debut solo album.

Like many who release solo records, Sollo has a bunch of well-known and talented musicians on Order And DisOrder, and here is the title track on Bandcamp.

Tracklist:

1. 11-IX-1683 (6:40)

2. Turn Left (5:54)

3. A Journey (11:20)

4. In My Arms (4:00)

5. Anytime, Anyplace (11:45)

6. Pavane In F# Minor (6:15)

Total Time 45:54

Line-up:

Daniele Sollo – fretless and fretted bass, keyboards

   With

Stefano Agnini (La Coscienza di Zeno) – keyboards

Luca Scherani (La Coscienza di Zeno and Höstsonaten) – keyboards, strings arrangement

Marco Dogliotti (Höstsonaten) – vocals

Alessandro Corvaglia (La Maschera di Cera, Delirium) – vocals

Fabio Zuffanti (La Maschera di Cera, Höstsonaten) – vocals

Samuele Dotti – keyboards

Valerio Lucantoni – drums

Jason Rubenstein – keyboards

Maurizio Berti – drums

Domenico Cataldo – guitars

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7413 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*