Newsfeed

Giants, Dwarfs And Black Holes: Heavy, acid and stoner riffs intertwine with progressive elements….

Giants, Dwarfs And Black Holes - Everwill

Giants, Dwarfs And Black Holes – GDaBH – was formed in December 2019 as newborn brainchild of a few experienced musicians from 2 local bands, which were constantly struggling with the line-up problems. After a few way-out and wicked jam sessions full of esoteric energy and micro- macro- and multidimensional spiritual events they decided to choose a common path.

Everwill  –  the  debut  album  of   Giants, Dwarfs And Black Holes from  Germany  brings  42  minutes  of psychedelic   rock,   where  heavy,  acid  and  stoner  riffs intertwine  with  progressive  elements,  where  doom  meets blues,   where   classic   rock   structures   transform   and confuse  with  long  improvised  jam  parts. 

Track list:
1 Blood Moon
2 Frightful Pain

3 December Bloom
4 Electric Black
5 In The Circle

Everything on Enterwill  is covered  with  the  characteristic  and  strong  female  voice, which  glides,  hypnotizes  and  above  all  refines  the  multicolored  musical  picture  even  more. Giants, Dwarfs And Black Holes Holes was  formed  in December   2019   as   newborn   brainchild   of   a   few experienced  musicians.  The  band  is  a  result  of  so-called friendly  fusion  of  2  local  bands  from  Rhein-Main  region (Germany),  which  were  constantly  struggling  with  the line-up   problems.  

To   finally  solve  this  trouble  they resolve  to  choose a common  path…  And  after  a  few successful,   way-out   and   wicked   jam   sessions   full   of esoteric  energy  and  micro-  macro-  and  multidimensional spiritual  events  they  decided  to  unite  under  the  common name  Giants, Dwarfs And Black Holes. The  musical  starting  point  is  Heavy  Psychedelic  Rock  –  a musical  journey  into  the  cosmos  inside  ourselves  –  from 70’s  psychedelic  rock  through  stoner,  desert,  space,  blues, progressive,  acid,    kraut,  jazz  to    grunge  and  doom.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6730 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*