Newsfeed

Bridgend: Created six years ago by guitarist Andrea Zacchia…..

Bridgend - Rajas

Always just as enthusiastic Vannuccio Zanella present the band Bridgend and their new effort Rajas. And as usually it’s a quality prog album, and as a bonus (for many?) the album is only on vinyl, distributed by G.T. Music Distribution and publisher: Micio Poldo.

Rajas is a progressive rock album with deep roots in the seventies (Genesis and Italian Prog School) but also with and eye to the present world of music (Steven Wilson). The track La Luce Ci Divide (Light Divides Us),

Bridgendis a progressive rock project created in 2015 by guitarist Andrea Zacchia. Their second concept album Rajas is the prequel of the previous album Rebis. It tells about the night before all the facts that are explained in the first albumby the sole instrumental music composition. In Rajas there is no overdub, and the sound is strongly inspired as mentioned above by bands like Genesis and Steven Wilson. The record is definitely based on Italian prog of the 70’s.

The full album has been written by Andrea Zacchia (guitars) and Leonardo Rivola (keyboards and synth). With the additional help of Massimo Bambi (drums) and Matteo Esposito (bass). Mixing and mastering by Federico Palmieri at Terzo Suono in Roma. Artwork by Paolo Di Orazio.

Tracklist:

Lato A:

1- Adulta Nox (3:30)

2- Appena un respiro (4:58)

3- La quiete generale (9:33)

Lato B:

1- La Fatica Del Singolo (9:55)

2- Nocturnale (7:37)

3- La luce ci divide (4:16)

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6856 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*