Newsfeed

Marble: Combine the concept of sins and virtues with human behaviors….

Marble – Hearless Disease

Italian melodic metal Marble have released the single Heartless Disease along with a new lyrics video. This is the first new music available from the forthcoming album S.A.V.E. and is about the sin of lust. «Lust is not necessarily evil, it is a social convention imposed through the centuries by the clergy.” The lyrics video was created by Jan Örkki Yrlund. S.A.V.E. will be released February 15th 2021 via Sliptrick Records».

Marble are:

Eleonora Travaglino – Vocals | Paul Beretta – Lead Guitars | Omar Gornati – Guitars | Jacopo Marchesi – Keyboards | Norman Ceriotti – Drums | Daniel Fleba – Bass.

Marble states, «We play a mix of metal with female vocals, merged with heavy guitars and a progressive approach to the songs».

«We are going to release our second full-length album called S.A.V.E. in February, through Sliptrick Records».

«Marble was an idea of bass player Daniel, Fleba who created with some local musicians an ensemble to play prog and power metal. Soon guitarist Omar Gornati and keyboard player Jacopo Marchesi joined the band and Paul Beretta completed the lineup as lead guitarist. There were a few changes behind the mic during the years. We published our first demo, then in 2008 our first full-length A.t.G.o.d., an Ep in 2010. After a forced stop, we reprised the project with Eleonora Travaglinoas the new singer. We re-recorded a song from our first album for a compilation with the new lineup and began recording the new stuff for S.A.V.E. »

«On the album S.A.V.E. we combine the concept of sins and virtues with human behaviors. We tried to find our own approach to the subject: not religious, more down-to-earth, probably a bit cynical and dispassionate. It’s a theme we found tremendously appealing. We think our new album is a good combination of some prog elements, aggressive and heavy guitar rhythms blended with lots of vocal melodies and keyboards shades. If need to find some reference for comparison, our approach may have some elements in common with Evergrey and Nevermore, but also bands like Ocean Of Slumber and Darkwater. The first single, Heartless Disease, was released today!».

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6687 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*