Newsfeed

Hora Prima: With a journey through the history…..

Hora Prima - L'uomo Delle Genti

The album L’uomo Delle Genti from the band Hora Prima is a journey through the history of a saint and the events of a city. San Nicola, Patron Saint of the City of Bari told in a prog setting in a collection of songs dedicated to him. From the expedition to Mira in 1087 to the air of the feast days through the memory of Nicola’s miracles, the dowry to the three girls and the children brought back to life.

1) 1087 (00:00)

2) The mad mirage (02:05)

3) My daughters (07:46)

4) The inn in the night (14:40)

5) Our party (23:22)

6) U Sand Nèste (31:10)

Total Time 37:33

Line-up

Francesco Bux – Drums, Vocals

Domenico De Zio – Guitar

Roberto Gomes – Keyboards, Vocals

Gianluca De Bene – Guitar

Valeria Tritto – Bass

Hora Prima was born in 2015 with the aim of recreating the harmonies and atmospheres typical of the 70s progressive scene, not only through the performance of the songs of the most representative groups, but also through the composition of songs that, due to the fusion between several musical genres, of vintage sound and of the themes dealt with, they fit into the groove traced by the masters of prog.

Each performance of Hora Prima is a concentrate of excellent music in which the best of bands of the caliber of Genesis, PFM, New Trolls, Emerson Lake & Palmer, Area, Yes, King Crimson, Rush come together, with unreleased progressive songs.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6856 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*