Newsfeed

Darragh: From beautiful Schewerin…..

Darragh - Traveler

Schwerin is the capital of the German state of Mecklenburg-Western Pomerania. Schewerin is a beautiful town located on the southwest bank of the Schweriner See. Perhaps inspired by this landscape, the prog band Darragh creates a unique prog. Darragh is the old Irish word for Old Oak, and the band Darragh is what we could call a super group from Nothern Germany.

 The band mixes the refinements of progressive rock and the elegance of modernity in a creative way and sends the soul on a journey into the deepest core. The band founder Florian Kunde had a musical vision to free the mind from old patterns and free bad thoughts. The Darragh project was born five years ago and Florian Kunde recorded, recorded, mixed and mastered a demo album on his own. Christian Eggers, his best friend, immediately recognized the expressiveness of the music. A vision was created and the decision was made to record the album again and to pack the atmosphere in it even more detailed and intense into the music. Friend and studio owner Ronny Nolpa then became the band’s bass player, made his studio available for the entire creation process of 4 years. The result is the album Traveler.

Tracklist Traveler:

1. Endless Hope (8:40)

2. At The Edge Of Imortality (6:34)

3. Lagom Intermezzo (1:55)

4. Dignity Before Dawn (7:19)

5. Salvation (3:41)

6. Succubus Insane (7:01)

7. The Road Not Taken (6:28)

8. Surrounded By Light (6:38)

Total Time 48:16

Line-up

Florian Kunde – Vocals, Guitars

Ronny Nolpa – Bass

Christian Eggers – Drums

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7231 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*