Newsfeed

Schysma: Shorter and catchier songs, with more electronic elements…..

Schysma - Schysma

Wormholedeath is a record label, publishing and film production company born 10 years ago. Among more than 250 critically acclaimed releases each year is now the band Schysma.

Italian prog metal outfit Schysma have signed with Wormholedeath a deal for the release of their self-titled album Schysma, out on the 26th of March worldwide. The band declared that their new album has a different and more biting sound, shorter and catchier songs, with more electronic elements.

Band statement:

«We are really proud of the signing with WormHoleDeath for our last studio album: all the work done in these years has been recognized by a great label. This album will be, for the listener, a real journey in the world of the deepest and darkest self-exploration, we wish you an interesting trip!».

Tracklist:

1. Day One

2. Origins

3. Romances For Weak Minded

4. Into My Illusion

5. As World Turns

6. No Lease Of Life

7. Gates Of Omega

8. Redrum

9. Aequilibrium

10. Your Sins Will Find You Out

Schysma is the creation of keyboardist Martina Bellini in late 2012; joined by the drummer Luca Solina and the virtuoso guitarist Vladimiro Sala, on 29 September 2012 The EP Imperfect Dichotomy was released.

On October 2012 Schysma signed for French label Optiasso for promotion and release all over Europe. In late 2012 the band started an Italian mini tour to promote the EP. In early 2013 Sinners, Supreme Solution and a new song of next full length are included in the soundtrack of series Puzzle : it is broadcasted on LA3 TV on Sky, pay per view TV. On April 2013 Lost In The Maze Video Clip was out. On May 2013 Martina Bellini signed her endorser deal with CME pro, for CME UF50 classic master keyboard and with KORG, for X50. Imperfect Dichotomy EP was broadcasted on radio, especially in South America and Mexico. In December 2013 Luca Solina became Istanbul Xist Cymbals endorser.

From October 2013 the band was in studio to record the first full length Idiosyncrasy and played in Czech Republic. In July 2014 the band signed with Revalve Records for the release of Idiosyncrasy and Schysma released the first single and video clip Time Man. In August 2015 Idiosyncrasy was released in Japanese version and in October 2015 the band presented the full length in a 7 days UK tour. In 2016 Eliana Sanna joined the band as new main vocals.

In 2018 Fabrizio Gaffuri entered the band as new bass player, adding nu-metal influences.

Band’s line up

Martina Bellini – Keyboards

Eliana Sanna – Vocals

Vladimiro Sala – Guitar

Luca Solina – Drums

Fabrizio Gaffuri – Bass Guitar

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6828 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*