Newsfeed

Tethra: Keeps their melodic and dark side intact…..

Tethra – Dying Signal

Today the trip goes to Novara which is a city in Piedmont in northwestern Italy. The city is located just west of Milan, and is the headquarters of the province of Novara. Novara has a lot to offer and the band Tethra is is a metal band hailing from Novara.

The Italian melancholic doom deathsters Tethra has just released a new lyric video for the track Dying Signal, taken from their latest album Empire Of The Void released via Black Lion Records.

Clode Tethra is the band`s singer and he states states, «Dying Signal’s lyrics are a metaphor for the progressive deterioration of human relationships in modern society. The models imposed by TV, social media and consumerism brought to excess is taking away the ability to stop and reflect, because nowadays we are all so interconnected that each of us expects almost immediate feedback from the other, and for this, it’s not always easy to be able to argue properly about a personal opinion. Sometimes it is easier to shout your own reasons without listening to the others. This is one of the heavier and in-the-face songs of the new album Empire Of The Void, but it manages to keep our melodic and dark side intact».

For fans of Paradise Lost, My Dying Bride, Novembers Doom, Katatonia..

Clode Tethra is the founder of the band and have been active in Tethra since the beginning in 2008. He plays in Hatefiles and  ex-Apeiron, ex-Coram Lethe, ex-Gory Blister, ex-Rusted, ex-Summoner.

Lorenzo Giudici  plays drums  and have to period in the band, 2015-2018, 2020-present, and ex-Wotan

Salva Duca have handled the bass duties since 2016, and Icedman have done the lead guitars since 2017, and is ex-Total Death, and Guradian Angel have played guitar in the band since 2018. He plays and have played in many bands, Madhour, Sceletus, ex-Cauda Draconis, ex-Fiurach, ex-Warhammer, ex-Agarthi, ex-DoomSword.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7405 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*