Newsfeed

Time Haven Club: Sicily prog…..

Time Haven Club – Gathered At Dusk

Time Haven Club formed in 2015 from the ashes of an old musical project born in Sicily in Catania called Golconda. The genre is progressive Rock, rich in nuances, musical contaminations of different origins, especially with references to Pink Floyd ,Marillion , Dream Theater , and with some hints of hard rock and metal Iron Maiden.

This new project ( THC ) was born from the need to express in music and from the desire to give shape and color to musical ideas that had been, perhaps too easily, left behind for too long After having produced in 2017 a first work, an EP (Despite All This Darkness), containing 3 unreleased tracks, the new full album entitled Gathered At Dusk which also contains the three naturally remastered EP songs is released on March 22nd.

The album is produced by Vannuccio Zanella and Time Haven Club , release date March 22nd

2021, on M.P. & Records distributed by G.T. Music Distribution, publishing Micio Polido.

Musicians:

Enzo Somma: vocals and guitars;

Marcello Romeo: bass;

Salvo Savatteri: lead guitar;

Gino Asero: keyboards;

Concetto Santonocito: drums;

Valeria Ronsisvalle and Chiara Monaco: vocals on Almost Me

 Chiara Monaco: vocals on Gathered At Dusk

Tracklist:

1. Black Dot (9:07)

2. Dance of Krampus (7:21)

3. Despite All This Darkness (12:03)

4. Untold Memories (7:33)

5. Seas Of Prayer (6:39)

6. Almost me (5:00)

7. The White Page (6:51)

8. Gathered at Dusk (11:16)

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*