Newsfeed

Abigorum: With blackened doom metal mix with dark ambient…..

Abigorum - Vergessene Stille

Abigorum is a very fascinating black/doom metal/ambient project from Russia/Germany.

Abigorum formed in April 2012 by Aleksey Korolyov, boss of label Satanath Records, in Saint Petersburg (Russia). Genre of project is blackened doom metal mix with dark ambient. In that time, were released: self-titled demo in 2012, single My Haemophilia (about the musician’s own disease) in 2013, collaboration album Unholy Ghost Liturgy (with Cryostasium) in 2016 and split album Spectral Shadows”(with Striborg) in 2018… On January 26th of 2019, 2 musicians from Germany joined the band – Tino Thiele (from Trond, Wulfgar, Phreneticum) and Sandra Batsch.

That’s why the group’s location became international – Russia (St. Petersburg) & Germany (Brandenburg). The genre of the project hasn’t changed, it was decided to record the album in German language in the genre black/doom metal with elements of dark ambient. Abigorum first full-length album Exaltatus Mechanism released in June 2019 by Satanath Records. In December 2020, Sandra Batschleft the group. So now Abigorum is a duet. Aleksey Korolyovand Tino Thielealready prepared their new album! That album is entitled Vergessene Stille. The track Erhebt Eure Mit Blut Gefüllten Hörner ( Lift Up Your Horns Filled With Blood ),

Vinyl mastering by Robert Romagna at Audiostahl. For fans of Burzum, Blut Aus Nord, Abigor, Satyricon, Nortt.

Line-up:

Aleksey Satanath Korolyov – drums, keys

Tino Fluch Thiele – guitars, bass, vocals, lyrics

Vergessene Stille is a new step of band style. Epic black/doom metal with great melodies, instrumental parts and obscure atmosphere. Album about death, about ridiculing human prejudices, about people who live and enjoy this life, but do not understand that they are only slaves. Artwork by Luciana Nedelea. Vinyl mastering by Robert Romagna at Audiostahl. For fans of Burzum, Blut Aus Nord, Abigor, Satyricon, Nortt. Album will be released as standard CD (500 copies), Digibook CD (100 copies), black vinyl (200 copies) and gold vinyl (100 copies). T-shirts will be available soon. Also cassette edition (50 copies) will be released by Dutch label Void Wanderer Productions.

 Track-list:

SIDE A (20:25)

01. Erhebt eure mit Blut gefüllten Hörner

02. Der Geheimnisvolle Käfig

SIDE B (20:21)

03. Vergessene Stille

04. Zerbrechlicher kleiner Geist

05. Rast und Abschied

Length – 40:47

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7231 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*