Newsfeed

Archangel: With further change of style….

Archangel - Third Warning

Gabriele Manzini aka Archangel made his solo debut with The Akallabeth, a hard-progressive-folk work inspired by Tolkien’s creations, followed in 2013 by Tales Of Love And Blood, an album with gothic metal and ’80s new wave contaminations. Now Manzini is back with the album Third Warning. Listen at Bandcamp.

With this third work, Archangel evolves and further changes his style: while still being influenced by Genesis, especially from the A Trick Of The Tail era, it also takes inspiration from lan Parsons Project and Mike Oldfield in terms of production and sound atmosphere. Third Warning” is therefore a mature and well thought-out work, balanced between the classic progressive rock nostalgia and more modern and immediate music ideas and solutions.

Track list:

1.Technological Anguish

2.Metal Into Brain

3.The Last Days of Beauty

4.Thetis

5.The End of the World

6.Storm Over St. Andrew’s Churchyard

7.Circle of Life

8.When the Eagle Hung His Head

Line-up:

Gabriele Manzini (Ubi Maior, The Watch) – keyboards, flute, stun guitar, backing vocals

    With

Giancarlo Padula (The Forty Days) – vocals

Davide Martinelli – drums

Walter Gualtiero Gorreri (Ubi Maior) – bass

Alessandro Dovì  (Ubi Maior) – guitars

Stefano Mancarella  (Ubi Maior) – guitars (4)

Marcella Arganese (Ubi Maior) – guitars (5)

Archangel is the pseudonym behind which hides Gabriele Manzini, Ubi Maior’s keyboardist (from 1998 to today) and ex-member of The Watch (from 2000 to 2005).As usual, this record sees the participation of various guest musicians. Vocals are entrusted to the expressive voice of Giancarlo Padula, singer of the excellent band The Forty Days. The rhythm section is supported by long-time music partner Davide Martinelli on drums and Walter Gualtiero Gorreri on bass, while guitars are played by Alessandro Dovì, Stefano Mancarella and Marcella Arganese (respectively past and current guitarist in Ubi Maior’s line-up).

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (7105 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*