Newsfeed

Omega: With deep hypnotic, monumental black doom…..

Omega - Nebra

Omega, one of the darkest and most mysterious bands are back with a new concept album with the hermetic title Nebra.

A mystical and abysmal journey into the most hidden enigmas of our universe. From Mesopotamia to Ireland, from China to North America, our planet is strewn with megalithic structures united by a terrible and apocalyptic design that is lost in the mists of time.

 Nebra, tells all this with an extremely particular vision, combining black metal, avantgarde and dark ambient in a mix as hypnotic and devastating as it is intricate and disturbing; a one of a kind musical journey that is intertwined in four very long songs full of hidden messages and encrypted codes to decipher. The track Ratis,

An album to be appreciated also visually through a visionary artwork that introduces us to the delusional world of Omega.

Ratis is a monumental track of over 13 minutes that intertwines atmopsheric black metal sounds with an avantgarde doom approach through dark ambient interludes inspired by the horror soundtracks of the 70s. A voice that seems to come from another world weaves the plots of enigmatic and hermetic lyrics that tell a distant past of humanity in which megalithic structures have been built all over the planet. A visionary and disturbing video introduces us to this mysterious world using a unique visual style creating a mystical journey into an abyss. Ratis is the first single of second highly anticipated album Nebra set to release on April 2021 aiming to offer to the listeners a deep hypnotic, monumental black doom at its best.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6856 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*