Newsfeed

Rhapsody On Fire: With fans worldwide into transport of delight…..

Rhapsody On Fire - EP I'll Be Your Hero

Rhapsody On Fire released new EP I’ll Be Your Hero today.

Italian symphonic power metal masters Rhapsody On Fire return with the EP I’ll Be Your Hero and a brand new single of the same title. Their trilogy, which they kicked off in 2019 with successfully releasing their last album The Eighth Mountain, will be continued this year which send an very huge number of fans worldwide into transport of delight.

I’ll Be Your Hero is a musical experience of highest excellence, a journey through realms of symphonic metal and a lesson in how to combine catchy hooks, sophisticated orchestration and a splendid, powerful & outstanding voice in order to create a true metal masterpiece. Fans of the band or this genre and people who are into fantasy tales and fantasy games will love it.

 Beside this new track the EP includes 7 other songs: the Japan Bonus track Where Dragons Fly,  2 live songs (Rain Of Fury and The Courage To Forgive) recorded on the original The Eighth Mountain-Tour in 2019 and all the 4 versions of the ballad The Wind, The Rain And The Moon, which includes the previously released English version and the previously unreleased versions in Italian, Spanish and French language.

 Rhapsody On Fire is one of the most popular metal acts in Europe, who have raised the bar for their genre. They are the creators of epic symphonic metal – combining Hollywood-like sound landscapes with metal music. The numbers are telling its own tale – with a huge fan base of over 500.000 fans on Facebook, 40.000 Instagram followers, 56.000 subscribers on YouTube and 2 million sold records they are playing in the first league of metal for sure.

Tracklist:

01. I’ll Be Your Hero (Single Version)

02. Where Dragons Fly (Re-recording)

03. Rain Of Fury (Live)

04. The Courage To Forgive (Live)

05. The Wind, The Rain And The Moon

06. Sin Un Adios

07. Senza Un Addio

08. La Force De Me Battre

Cover artwork by Alex Charleux

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (7105 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*