Newsfeed

Elisa Montaldo: Makes esoteric emotional improvisation music…..

Elisa Montaldo - Fistful Of Planets Part II

Today some very nice atmospheric prog from the Italian artist. Elisa Montaldo from her new album Fistful Of Planets Part II. On that album she is joined by a large bunch of very skilled musicians.

Elisa Montaldo is pianist, singer, composer, songwriter, producer, polystrumentist, piano bar player. progressive rock/folk/soundtrack music, founder and keyboardist of Il Tempio Delle Clessidre – music collaborations -Live shows in important festival around the world (Korea, USA, France, Belgium, Italy) piano bar entertainer, performer, artistic visionary – music – video production – arrangements .

She says, «I am mainly a pianist and polistrumentist. I sing as well and I compose my own music. My specialization is rock/folk/soundtrack music and I lead and perform in different projects and bands well known in the international progressive rock ambient. I play piano, autoharp, chinese instruments like guzheng and chinese flutes, electric japanese koto etc.I like to make esoteric emotional improvisation music when the ambient is suitable».

«I can be versatile understanding and fitting in the ambient in which I have to play. I am also able to transform my look and outfit for different occasions (elegant classic/fantasy/retrò/theater/medieval etc) because one of my extra jobs is the make up artist and performer».

«My best skill is to put all my sensibility and feel the mood of the place, finding ways to express the atmosphere and building an esoteric emotional contact with the ambient by using the message of music. Pure instinct, attention to the melody first of all. I can say that this was very appreciated in the events I worked in».

«The intimacy of a music who comes to light only in an exclusive moment and place gives richness to that moment, people can share these emotions or simply enjoy a nice-listening music.I believe into the healing power of music. In these situations my style can be musically near to Ludovico Einaudi, Danny Elfman, Yann Tiersen, just to give some examples. I also sing with special effects and build harmonic patterns with the voice».

Tracklist:

1. Valse de Sirènes (chanson) – second meteor of chaos

2. Floating / Wasting Life (the grey planet)

3. Earth’s Call (exosphere)

4. We Are Magic (the fuchsia planet)

5. Haiku (the orange planet)

6. Feeling/nothing/into the black hole – the black hole

7. Wesak (satellite)

8. Washing The Clouds (the white planet)

9. Valse Des Sirènes (grand finale) – satellite

Line-up:

Elisa Montaldo (Il Tempio delle Clessidre, Vly)

   With

Mattias Olsson (Änglagård, White Willow, Pixie Ninja, Necromonkey)

Ignazio Serventi

Paolo Tixi (Il Tempio delle Clessidre, Fabio Zuffanti)

Diego Banchero (Il Ballo Delle Castagne, Il Segno del Comando)

Hampus Nordgren Hemlin

Stefano Guazzo

Jose Manuel Medina (Mandalaband, Last Knight)

Steve Unruh (Resistor, The Samurai of Prog, UPF)

and others

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (7105 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*