Newsfeed

Nebulae: Listen. Understand. React.

Nebulae - Potato

Nebulae states: «On this video, our very microcosm comes to life. Frame after frame the strength and the happiness which characterize all our live performances are publicly displayed. They are what we want to pay homage to. With Potato‘s release we wish to make you live this experience again, we want you to leave with us for an incredible journey!».

The Nebulae project was born in Italy in 2014. A conceptual project inspired by science, the universe and the nebulae from which the band takes its name. Nebulae shared the stage for a featuring with the world’s international star Tatiana Shmayluk of Jinfer in their very first Italian date, with whom they returned in 2016 to share another incredible live performance. 2015 is an exceptional year for this Italian quartet, we see them sharing the stage with bands such as Destrage, Infected Rain, Stormlord, Crazy Town and Cadaveria, up to 2018 and they are featuring with The Contortionist. In 2017 Nebulae started the production of the albumC arbon, released in the spring of 2018.

Nebulae released their second work Pulse on October 18th of 2019 via Time To Kill Records! The new album, titled Pulse – is the basis of what animates them, of what makes them resistant events.

It represents a human’s primordial instinct to improve and evolve. The sequence of tracks into the album examines the unfolding of human experiences that lead the human being to evolve and fight over the centuries, a process marked by everything he has faced and is still getting ready to face.

Nebulae has a mission: to make people understand peace through a specific mantra: «Listen. Understand. React».

Nebulae’s aim is to create powerful music that is able to connect all the human channels, combining the body’s ethereal and philosophical components with the chemical and scientific ones.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6843 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*