Newsfeed

Nick Mantoan: With big riffs and Orange War…..

Nick Mantoan - Raw

The town of Ivrea is famous for the Orange War which is a festival in the carnival era that has a tradition of throwing oranges between organized groups. It is the biggest festival match in Italy. In between throwing oranges, musicians Nick Mantoan from Ivrea obviously get time to make music. Raw tough music in the form of the album Raw!

Nick Mantoan states, «the song Raw Test TV Show is a song about the power of the TV: how the TV shapes minds and how it turns pain and hate in gold as I wrote in the lyrics, especially the last periods».

Raw is the title of the new Nick Mantoan record. Over 13 tracks, big riffs, open choruses and rock n roll attitude mix with modern sounds and flavor. These are straight to the point songs with no jokes and no doubts. Nick is very attached to blues roots and good old rock n roll, but he wants talk with a contemporary language which make the songs and style his own.

On this album you can find tracks about global current issues where Nick Mantoan points his finger against intensive farming (Stuck Him Up), the brutality of humans not taking care at all of our planet (Ruins) and how television can shape our minds (Raw Test TV Show).

On some cuts you’ll find really deep, intimate and personal feelings including life stories about fear (Freezing My Bones), the amazing and joyful experience of being a father (Faces and (C’mon) On My Shoulders) and very hard relationships (She Has Gone). Of course, you can also find the rough rock ‘n’ roll songs about pirate attitude (Trouble Maker), explosions (Boom), wild parties (Feel The Beat), life on the road (Stop ‘n’ Go), sex (Sexy Girl) and dream radio (Slam Radio).

Raw because everybody can understand that, Raw because it is straight to the point, Raw because it is Rock ‘N’ Roll. Raw was released August 17th via Sliptrick Records

Track Listing:

01. Ruins | 02. Freezing My Bones | 03. Raw Test Tv Show | 04. Trouble Maker | 05. Faces | 06. Feel The Beat | 07. Boom | 08. Stop ‘N’ Go | 09. Sexy Girl | 10. (C’mon) On My Shoulders | 11. Stuck Him Up | 12. She Has Gone | 13. Slam Radio

Nick Mantoan are:

Nick Mantoan – Vocals/Guitar | Filippo Girivetto – Bass | Mattia Baricca – Drums.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6811 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*