Newsfeed

Leo Carnicella: Has been a music enthusiast from an early age.

Leo Carnicella - Until A New Dawn

Leo Carnicella have teamed up with three musicians and made the EP Until A New Dawn, and the mastermind sings and plays keyboards.

Leo Carnicella is an independent composer of Italian-Venezuelan origin residing in Germany. He has been a music enthusiast from an early age.

Leo Carnicella recorded his first demo album Strange Land of weird colors towards the end of 2010, which attracted the attention of the legendary Venezuelan announcer Alfredo Escalante, who gave him his support and friendship from then until his death on 27 January 2016, spreading his music on the famous Venezuelan radio program La música que sacudió al mundo, and promoting the dissemination of his material to the Desperta Rock program of the renowned Vicente Mariskal Romero in Madrid, Spain, in the 2011.

Since 2017, Leo Carnicella has been a collaborator with the German textile artist Alexandra Knie, providing original musical works as background music for her exhibitions in various art galleries in various European countries. In 2019, Leo Carnicella begins to work on a tribute for his great friend Alfredo Escalante, the result is the EP Until a new Dawn that contains the last two compositions of Leo Carnicella in Venezuela, which were initially encouraged and motivated by Alfredo Escalante himself, whose first demo had his approval, and an unpublished song written and dedicated especially to his memory, on the eve of the commemoration of the five years of his death.

During the making of this EP, Leo Carnicella had the participation and advice of the renowned British bassist Tony Franklin, the renowned drummer Jan-Vincent Velazco, and the Venezuelan guitarist Marco Ciargo.

Tracklist:

1. Until A New Dawn (3:22)

2. Limbo (5:05)

3. An Endless Path To Infinity (7:20)

Total Time 15:47

Line-up:

Leo Carnicella – Keyboards, Vocals

   With

Tony Franklin – Frettless Bass

Jan-Vincent Velazco – Drums

Marco Ciargo – Guitar

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*