Newsfeed

Draconicon: A mix of dark and gothic atmosphere…..

Draconicon - Dark Side Of Magic

In 1973 Pink Floyd released the fantastic album Dark Side Of The Moon, and now 48 years later Draconicon release the album Dark Side Of Magic. Many would probably find this album fantastic and the band is a very fascinating band who offers dark power metal. The title track Dark Side Of Magic,

Beyond The Storm Productions are proud to announce the signing of the Italian power metal band Draconicon to the label. The band’s debut album Dark SideOof Magicwill be released on October 22nd on CD and digital.

Draconicon is a relative newband who was born from the minds of five musicians located throughout the Italian territory. Their intent was to make Draconicon a fully-fledged power metal project, a mix of dark and gothic atmosphere, the result of the awakening of an Ancient Evil, left forgotten for so long. The track Monster Breakaway,

In this era, where evil, sickness, ignorance and violence have become proud leaders in the hearts of people and the human race is signing its own death sentence, they are prospering, as our true happiness lies in shadow and sorrow. Draconicon will be the silent blade that gives you the fatal blow in the Dark. An innovative concept in which chaos and madness overcome order and reason.

The sound of the Draconicon is European-style power metal, inspired by the great masters of the genre with influences ranging from extreme metal to classical music, resulting in a unique timbre that will bring the listener into the dark world of Draconicon. Perfect for fans of Kamelot, Powerwolf, Sabaton, Gloryhammer, Orden Ogan and Arion!

The album features guest vocals by Damna (Elvenking) on the track A Song Of Darkness And Light and the artwork was created by Dan Godsworthy (Alestorm, Gloryhammer).

Draconicon line-up:

Alex Moth – Guitar, vocals

Grym Hünter – Guitar, vocals

Simon Borgen – Violin, vocals

Manuel D.Ascendent – Drums

Arkanfel – Vocals

“Dark Side of Magic” track listing

01. Principium Tenebris

02. Fiery Rage

03. Dark Side of Magic

04. Blackfire

05. Draconis Theocracy

06. Edge Of Power

07. Monsters’ Breakaway

08. Dusk of a Hero

09. Darkspell

10. Necropotence

11. A Song of Darkness and Light (feat. Damna)

12. Symphony of Madness

Link:
Facebook


About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*