Newsfeed

Finally George: Concentrate much on emotions….

Finally George - Icy Skies

Icy Skies is the sophomore on that album by Finally George and he is the maestro on the album, but he is supported by eight musical friends and among them, Todd Sucherman from Styx. Finally George have obviously worked hard with the new album, just listen here: All songs written and produced by Finally George (except When Dreams Don’t Die and When The Angels Cry.  Music by Finally George & lyrics by John Reed Middleton) All string arrangements by Finally George. Mixed by Frank Reinke & Finally George Mastered by Ludwig Maier at GKG Mastering Freising. Artwork & photos by Hajo Müller.

Finally George is the brainchild of a well-known sound artist in Hamburg’s studio scene named George Hahn.  He writes:  «I have always been inspired by progressive bands such as Genesis, Blackfield and Supertramp. Unlike them, however, I concentrate more on emotions».

Tracklist:

1. Icy Skies

2. Beautiful

3. Old Friend

4. When Dreams Don’t Die

5. Message

6. I Adore You

7. When Dreams Don’t Die

8. Long Way Home

9. Father & Son

Line-up:

Finally George: vocals, violin, bass, guitars, keybords, percussion

   With

Todd Sucherman (Styx): drums & percussion

Matthias Pogoda: piano (4,7,8)

Detlef Bösche: Hammond (1, 2, 4, 5, 6, 7, 8)

John Engehausen: guitar solo (3, 8)

Martin Scheffler: blues guitar solo (5)

Ingolf Burkhardt: flugel horn (4, 7)

Anja Bublitz: vocals (2, 3, 5, 6, 8)

Anne De Wolff: strings (1)

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7144 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*