Newsfeed

Subsignal: Shorten the waiting time for the upcoming studio album…..

Subsignal – A Room At The Edge Of Forever

In order to shorten the waiting time for the upcoming studio album, the AOR/Prog-rockband Subsignal send us a sign of life in the form of a wonderful acoustic song. The track A Room At The Edge Of Forever,

Guitarist Markus Steffen: «The Corona crisis hit us too: Concerts and festivals had to be canceled and so we were unable to properly promote and celebrate our live album A Song For The Homeless – Live in Rüsselsheim 2019. In the meantime we have written all the songs on our sixth studio album and the recordings will start soon».

The song A Room On The Edge Of Forever is lyrically based on a poem that Markus Steffen wrote in German originally: «The music corresponds to the words – it’s about the feeling of being abandoned, of loss, of things that might be in has been a topic for quite a few people over the past two years. Certainly the song is rather melancholy, but it also has hopeful elements».

Singer Arno Menses and guitarist Markus Steffen cut a great figure even without their bandmates and give us a foretaste of the fact that they and their upcoming album must definitely be expected!

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7413 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*