Newsfeed

Force Of Progress: With technical complex, yet melodic songs……

ce Of Progress – Redesign

It took Hanspeter Hess (The Healing Road), Chris Grundmann (Cynity) and Markus Roth (Marquette, Horizontal Ascension) a.k.a. Force Of Progress only 4 years and 2 albums to establish themselves as cream of the crop of german Technical Orientated Instrumental Prog. And since fun at work often transforms into productivity, they already finished another collection of technical complex, yet melodic songs, assembled in the new album Redesign.

Beside Dennis Degen and Sebastian Schleicher, who took over drums, bass and guitars respectively, FOP engaged a whole array of guest guitarists to provide solos on each of the five album tracks, resulting in a highly entertaining “competition” of high end musicians.

LTE3 may feature more notes, but in terms of catchy tunes, Redesign

rivals the very best in this section of progressive rock.

Tracklist:

1. Ultra Conservation (5:52)

2. Viral Signs I – Ambassador Of Light (10:29)

3. Next (7:07)

4. Viral Signs II – Incident 3030 (16:03)

5. Lady Lake (4:33)

6. Redesign (6:18)

Line-up:

Hanspeter Hess (The Healing Road) – Keyboards, Synths

Chris Grundmann  (Cynity) – Guitars, Keyboards, Synths

Markus Roth (Marquette, Horizontal Ascension) – Keyboards, Synths

   With

Dennis Degen – Drums

Sebastian Schleicher – Bass, Guitars

Achim Wierschem – Guitar solo (4)

Stefan Huth – Touch Guitar (4)

Markus Schley – Monk Choir (4)

Claus Flittiger – Guitar solo (6)

Thorsten Praest – Guitar solo (1)

Amadeusz Sektas – Guitar solo (3)

Julian Küster – Guitar solo (2)

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7231 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*