Newsfeed

Skanners: Legendary Italian metallers…..

Skanners – Pictures Of War

Skanners release official lyric video for the title track of the 1988’s classic album Pictures Of War included on the new upcoming Greatest Hits – Out on October 22nd via Music For The Masses Records. Edited by Stefano Mastronicola with some rare photos and slides from the 80′.

To celebrate the 35th discographic anniversary of the band and the forthcoming 40th since its formation, Music For The Masses has the honour to announce the agreement with legendary Italian metallers Skanners for the release of their first Greatest Hits which goes through the band’s whole career.

Skanners are with no doubt one of the most important and representative bands of Italian heavy metal, one of the few deserving the definition of Legendary. Kicking off back in 1982 and debuting in 1986 with Dirty Armada, released for a Major Label, the then very active CGD, which also released the following Pictures Of War in 1988, the band has ever since kept up its identity and dignity, always far from trend-following and staying true to its Metal Belief, supported by great composition and talent, together with Claudio Pisoni’s voice. These have always been the trademarks of the band.

The Greatest hits, produced by Music For The Masses is scheduled for release on October 22nd on cd format and features 16 tracks drawn from the entire rich Band’s repertoire, tracing an actual musical biography which will satisfy die-hard fans but will also be able to attract new listeners to their musical craft.

And, for this special release, a new, unreleased song entitled Under The Grave will be on the album.

The album will be distributed by Egea Music (Italy), Code 7 (Europe), Sleaszy Rider Records (USA), Wormholedeath Japan and Music For The Masses Distro.

TRACKLIST:

1   TV SHOCK (Dirty Armada)

2   ROCK ROCK CITY (Dirty Armada)

3   STARLIGHT (Dirty Armada)

4   PICTURES OF WAR (Pictures of War)

5   TURN IT LOUDER NOW (Pictures of War)

6   WILD (Pictures of War)

7   UNDERTAKER (The Magic Square)

8   METAL PARTY (The Magic Square)

9   FLAGELLUM DEI (Flagellum Dei)

10 TIME OF WAR (Flagellum Dei)

11 SOUL FINDER (Serial Healer)

12 WELCOME TO HELL (Serial Healer)

13 FACTORY OF STEEL (Factory of Steel)

14 HARD AND PURE (Factory of Steel)

15 THE EYE (Temptation)

16 UNDER THE GRAVE (Unreleased Track)

LINE UP:

CLAUDIO PISONI -Vocals

FABIO TENCA – Guitars

WALTER UNTERHAUSER – Guitars

TOMAS VALENTINI – Bass

CHRISTIAN KRANAUER – Drums

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6227 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*