Newsfeed

Pleniluni: Full Moon…..

Plenilunio - Il Gioco Imperfetto

 Il Gioco Imperfetto is the new album from Pleniluni. Plenilunio originate from Acqui Terme in the Piedmont region of northwestern Italy, the same part of the country that also produced bands such as Aton`s and Locanda Delle Fate.

Oddly enough Plenilunio are fairly close in musical terms to those artists albeit they are less intricate and are more on the side of mainstream rock. Their name translates in English as full moon and it was chosen because of the band’s interest in the legends of vampires and werewolves. That source of inspiration doesn’t appear to stretch to their songs although these are driven by the notion of escaping from reality into a world of fantasy and dreams.

Information on the band members is scant but drummer Fabio Zorgno and guitarist Fabrizio Biz Genta share a background in the fusion-based The Pitch Boys. The remaining members was Valter Camparo (keyboards), Roberto Camparo (bass) and lead singer and main songwriter Roberto Maggiotto. They released their debut album Respiri Lunghi 1000 Migli’ in June 2012 and its accent is on short, concise compositions that blend romantic Italian pop with elements of progressive rock.

Fabio Zorgno and Fabrizio Biz Genta left the band and was replace by Davide Pronzato on coustic & electric guitars and drummer Antonio Pirrone.

The band’s main influences are the major UK prog groups of the seventies, but in spite of the strong influence from across the Channel Plenilunio ​sing in their mother tongue. In fact, it is through Maggiotto’s voice that the RPI mainly finds expression. He sounds not unlike the great Leonardo Sasso, thus reinforcing the above comparison with LDF, and in parallel with his passionate vocals are some distinctly Italian timbres among the keyboards and guitars

Tracklist:

1. L’ Aquilone (05:36)

2. Il Gioco Imperfetto (03:59)

3. Se Rinascerò (04:40)

4. A piedi nudi (03:40)

5. Diario di bordo (05:00)

6. Voci del vento (06:31)

7. Tutte Le Colpe Che Ho (04:55)

8. Loro (05:29)

9. Titoli di coda (3:46)

Total Time 43:36

Line-up:

Roberto Maggiotto – Vocals

Valter Camparo – Keyboards & Piano

Davide Pronzato – Acoustic & Electric guitars

Roberto Camparo – Bass & Electric guitar       

Antonio Pirrone – Drums & percussion    

   With

Riccardo Pronzato – Classic guitar (7)

Michele Pronzato – Electric guitar (3)

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (7105 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*