Newsfeed

Prehistoric Pigs: With whimsical and fun band name…

Prehistoric Pigs – Fourth Moon

Whimsical and fun band name is something I like, and Prehistoric Pigs is really whimsical and inventive. The band is now up to date with the album Fourth Moon.

The fourth moon was a host of doomed. Eerie caravan of broken destinies, bone-faced ape men marching towards the end of the cosmos. The stone eye watches over the convoy and draws it towards the abyss. Eight stops before the hammer blow, the triple whistle, the last thunderbolt. Tired rats accompany the horde amidst atavistic screams and dangling limbs. Bent backs dig holes into new continents that don’t exist. The din of the universal flood heralds the coming of the 700 meteors of the apocalypse.

Tracklist:

SIDE A:

1. C35

2. Old Rats

3. Crototon

SIDE B:

1. The Fourth Moon [digital single]

2. Left Arm

3. Meteor 700 [digital single]

Prehistoric Pigs are a family business. Two brothers and a cousin found a brand new band on the ashes of a previous group, in Mortegliano (Northeast Italy) in 2012. The instrumental combo features Juri on guitar, Jacopo on bass and Mattia, the cousin, on drums. The same year they release their debut album Wormhole Generator for Moonlight Records. Once on tour, the band stops in Dublin where it plays with the Irish label mates Electric Taurus. To seal the friendship between the two bands, a 12” vinyl split album is released in 2014 via Go Down Records.

The eight-track sophomore studio album Everything Is Good is released in 2015 by The Smoking Goat Records. 2019 is the year of Dai, Prehistoric Pigs’ third full length, this time completely self-produced. During their ten-year activity, the Prehistoric Pigs play on many stages all over Italy and tour clubs and festivals across Europe, from Serbia to Ireland, from Hungary to Belgium. They perform at Born Wild Festival in Dresden (Germany), Tides Of Youth Festival in Krk (Croatia), Stonerhead Festival in Salzburg (Austria), Stonegg Psychedelic Festival in Bolzano (Italy), Navajo Calling Fest in Parma (Italy) and Pietra Sonica in Udine, their homeland. The fourth album marks the return to rough and raw stoner rock, it’s called The Fourth Moon and is due out for Go Down Records in late 2021.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7182 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*