Newsfeed

Marco Angelo: Nicknamed the Hooded Guitar for his mysterious cowled appearance.

Marco Angelo - The Best Of Hooded Guitar  

Marco Angelo is an award-winning virtuoso guitarist from Vicenza, Italy and nicknamed the Hooded Guitar for his mysterious cowled appearance. Well known for his solo instrument project where his driving guitar riffs are the showcase of his compositions.

He has released 4 studio albums and he performs live in countries around the world. He also continues to collaborate and opened for some of the greatest local and international rock and metal bands.

Most recently, he’s been performing at various venues and has just released his new album Stay Hooded. He also continues to be product ambassador for Mojentale Custom Guitars and Evidence Audio America.

Guitarist Marco Angelo has just released in Japan The Best Of Hooded Guitar, in collaboration with Force Energy Records. It’s a collection of the hooded guitarist’s best tracks, with lots of extra content and unreleased tracks. The album is heavily featured by the presence of a Japanese narrator who will tell the story of the hooded guitarist between the flow of the tracks.

Tracklist:

1 Introduction

2 (Neo)Universale

3 Talking of Marco’s sound

4 SpaceH9

5 Marco’s craziest solo

6 ET tap

7 Guitar Skills

8 Through the hell

9 The meaning of “Stay Hooded

10 Stay Hooded

11 Introducing the next guitar solo

12 Shinigami

13 The spring is here

14 Bird Vision

15 A good effect pedal

16 Carbon C

17 The three-dimensional solo

18 Full depth

19 One of the oldest songs

20 Connection

21 The American tour and the new guitar

22 The hooded guitar solo

23 Collaborations

24 (Classic)Universale

25 Ending

26 Never Give Op

Marco Angelo is an award-winning virtuoso guitarist from Italy and nicknamed the Hooded Guitar for his mysterious cowled appearance. Well known for his solo instrument project where his driving guitar riffs are the showcase of his compositions.

2015

Chosen to open for the European Gus G tour. Participated in the “Cruise of Rock”, with nightly performances during the cruise from Italy to Greece. Opened for the Finnish band Battle Beast, the only Italian performer ever to do so. Played with Paul Gilbert, one of the most famous rock guitarists of all time.

2016

Toured the United States including a performance at the legendary Whisky a Go Go in Los Angeles, California. Product demonstrator for various guitar effect technology at NAMM conference.

2017

Performed with Michael Angelo Batio, one of the most talented and recognized guitarists in the world. That same year he performed with Jennifer Batten, Michael Jackson ex guitarist.

Wrapping up the year, he participated in two shows in Tokyo, Japan in recognition of the 20th anniversary of the Secret Sphere band. He also played with Dennis Stratton from Iron Maiden.

2019

Toured the Japan for the second time and in many countries of the Europe, supporting his last album Stay Hooded.

Awards!!!!!:

First place at the Paul Gilbert contest organized by Rock’n’roll Arena. (2015)

Received Best Musical Proposal at Cocoa Music Contest in Trevino, Italy. (2010)

Won the title of Best Guitaris” in Rock Marathon in Vicenza, Italy. (2008)

Ranked as one of the top 30 Italian guitarists at the“Italian National Contest in Milan, Italy. (2004)             

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6227 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*