Newsfeed

Hunka Munka: Supported by six clever musicians!

Hunka Munka  - Foreste Intestellari

Roberto Carlotto and Joey Mauro are the maestros in the Italia retro prog band Hunka Munka, but they are supported by six clever musicians on their new album Foreste Intestellari. The album Dedicato A Giovanna G. was released in 1972 so the new effort comes 49 year after the debut album.

Hunka Munka is the nickname for Roberto Carlotto. He had one solo recording after leaving Anonima Sound and then went on to play with I Dik Dik (along with drummer Numzio Favia who previously played with Osage Tribe). Ivan Graziani passed in 1997. He was also solo artist and alumni of Anonima Sound. That early band released a single album in 1972 and the members quickly went on their own ways.  In the early 2000s Roberto Carlotto started a collaboration with keyboardist Joey Mauro. In 2021, under the band name Hunka Munka, they released as mentioned above the album called Foreste Interstellari..

Tracklist:

1. La Dama Della Foresta (7:51)

2. Brucerai (5:55)

3. La Solitudine Delle Stelle (2:19)

4. Idee Maledette (8:07)

5. L’Uomo Dei Trenini (2:23)

6. I Cancelli Di Andromeda (5:19)

7. Foreste Interstellari (11:49)

8. Amanti Come Noi (4:29)

9. La Stanza Dei Bottoni (2:06)

Total Time 50:18

Line-up:

Roberto Carlotto: Lead Vocals, Keyboards

Joey Mauro: Keyboards, Orchestra

   With

Marcantonio Quinto: Drums, Percussions

Gianluca Quinto: Lead Guitars

Andrea Arcangeli: Bass Guitar

Andreas Eckert: Bass Guitar

Alice Castagnoli: Backing Vocals, Vocals

Tony Minerba: Vocals

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7413 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

2 Comments on Hunka Munka: Supported by six clever musicians!

  1. absoloutely masterpiece!
    cancelli di andromedas the best

Leave a comment

Your email address will not be published.


*