Newsfeed

It Will Last: With song cmpletely revisited, rearranged and recorded again!

It Will Last – Nightmare In Daylights

Some album title is very good and in my opinion Nightmare In Daylights is a very nice title of an album, and the band is It Will Last. It Will Last project comes to life at the end of 2018 on the initiative of Simone Carnaghi, multiinstrumentalist (bass / guitar / drums), composer, as well as teacher of bass, drums, guitar and ensemble music with many years of experience. Presentazione e pubblicazione di Nightmares in Daylight,

The name of the project It Will Last is inspired by a song contained in a previous cd-album of unreleased songs entitled Slender Hopes (published in 2010) in which Simone Carnaghi composed all the songs (music and lyrics) and played all the instruments (bass, drums, guitars).

Nightmares In Daylight, the first cd-album of It Will Last, consists of 12 tracks lasting 57 minutes, including two tracks taken from Slender Hopes: It will Last song (which, as mentioned, gives name to the project) and Flying To The Rainbow song; both tracks has been completely revisited, rearranged and recorded again, creating an artistic continuity between the two projects, children of the same author but expression of very different musical styles.

The drafting of the new songs and the self-production of Nightmares in Daylight required a lot of work (over two years) and was made possible thanks to a wealth of experience gained live and in recording studios from 1998 to 2018. Nightmares In Daylight is a concept album that talks about aspects that are slowly consuming the world we live in.

Each song deals with a different topic and Simone tried to create something different from an instrumental point of view, blending the following ingredients:

• his passion for 80s music and, in particular, his love for Iron Maiden of that golden period (their

first 7 albums);

• the desire to experiment with progressive metal, but without exaggerating;

• the desire to make all instruments more defined and give each of them the right importance,with a particular attention to his favorite instrument, the bass, which is the driving instrument in the songs as well as his main live instrument;

• the desire to go against the tide, without caring too much about fashions. It Will Last “Nightmares in Daylight” was totally composed (music and lyrics) by Simone Carnaghi, who also personally played and recorded all the instruments (bass, drums and guitars), designing the songs to be able to bring them faithfully on the stages, without backing-tracks and without losing anything of what was recorded.

It Will Last Nightmares in Daylight was also produced by Simone Carnaghi at his brand new Rock & Music Studio, based in Rescaldina (Mi).

The vocal lines composed by Simone Carnaghi have been assigned to Daniel Reda, his very trusted and dear friend since 1997, former singer of Pandaemonium, the epic Italian metal bandwith whom Simone played drums on their second cd-album Return To Reality . Daniel also played in Dying Moon.

Daniel is the official lead singer of Simone Carnaghi’s It Will Last.

The rest of the story has to be written …

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6828 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*