Newsfeed

Chris Catena: With a great track, very fascinating, a classic rock ballad with a catchy chorus».

Chris Catena – All About You

Chris Catena is an Italian hard rock singer with more than 30 years of experience. Italian rocker Chris Catena returns to present his new solo single entitled All About You.

Once again Chris Catena does not renounce to his numerous collaborations and for this song relies on the pen of Soren Kronqvist (songwriter for Crazy Lixx, Issa, Fergie Fredriksen, Sunstorm, Crash The System, Kee of Hearts etc) and Thomas Vikström (singer of Therion who also played in Candlemass, Brazzen Abbot, Stormwind).

The single is accompanied by a video shot in Ireland and directed by Jack Lucas Laugeni and Danny Mecozzi.

Chris Catena comments: Soren is a very good songwriter and I had been following him for a while because of his contributions in some Frontiers works. I met him at a Frontiers Festival introduced by Janne Stark and we had the chance to talk. A pleasant person, with a positive vibe. I told him I would be happy to sing one of his songs and he sent me two songs, both co-written with Thomas Vikstrom. All About You in my opinion is a great track, very catchy, a classic rock ballad with a catchy chorus».

On the song Catena collaborates with a Scandinavian band: Janne Stark (Overdrive, Costancia, Locomotive Breath, Merryweather/Stark, Mountain of Power), Peter Svensson (Locomotive Breath, Mountain of Power, Faith), Robert Majd (Captain Black Beard, Metalite), Soren Kronqvist and at the backing track Thomas Vikstrom. Marco K-Ace Capasso (Heavy Star) is the author of the guitar solo.

Chris Catena’s Rock City Tribe, a project born of Chris Catena‘s collaboration with the impressively prolific guitar maestro Janne Stark, has participated on the 19th of December at the Grand Christmas Concert at the National Theatre of Craiova in Romania as Italian guests, performing two songs with the Symphony Orchestra, including the single Freight Train which they already played on the important stage of the Romanian Artista Awards last October.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7174 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*