Newsfeed

Ancestry Program: With five very long songs.

Ancestry Program - Mysticeti Ambassadors Part 1

Long songs are there a number of prog bands that make, and Ancestry Program is a prog band from Munich, and they make loooong songs. On their new album Mysticeti Ambassadors Part 1 actually five of the songs last for more than eight minutes. The shortest songs is at 5:52 and 6:53!

The Munich-based new combo The Ancestery Program were founded as a rock quartet by Andy Lind (drums), Thomas Burlefinger (keyboards), Mani Gruber (guitars), and Ben Knabe (voices). Their debut album Tomorrow was released in 2019 via their Bandcamp page. Now they are back with a new and sophomore album we mentioned above, and that is a huge alum lasting for more than 70 minutes.

Tracklist:

1. Dark To Overcome (17:02)

2. Gusty Ghost (6:53)

3. Lovely Lies (10:41)

4. Tiny Monsters (8:28)

5. Carry On (The Lyricist) (13:28)

6. My Enemy (8:31)

7. Diamond Ring (5:52)

Total Time 70:55

Line-up:

Ben Knabe : lead vocals, lapsteel guitar

Mani Gruber : guitars, keyboards, vocals

Frank Thumbach : bass

Thomas Burlefinger : keyboards, guitars, vocals

Andy Lind : drums, keys, vocals

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7182 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*