Newsfeed

When Theia Created The Moon – Would It Kill Us Not to Kill Us?

When Theia Created The Moon - Would It Kill Us Not to Kill Us?

When Theia Created The Moon was founded during the pandemic isolation of spring 2020, WTCtM aimed to shake up the metal-scene like Theia once sent the proto- earth into tremors. Bone-breaking, head-banging, emotive death metal that oscillates between melodically and mushy parts, sprinkled with some technical sparks on top of it – the right mixture of groove and crazy to bang-dance out of the pandemic!

German progressive/technical death metal band When Theia Created The Moon released their debut EP Would It Kill Us Not to Kill Us?. All songs and lyrics written by Christian E. Weißgerber Recorded, mixed and mastered by Sascha Bühl.

When Theia Created the Moon was formed in 2020 in Berlin, Germany by Christian Weißgerber (vocal/guitar), Marius Tausch (vocals/saxophone), Thomas Lade (bass) and Sascha Bühl (drums). The band describes their music as a bone-breaking, head banging, emotive death metal that oscillates between melodic and mushy parts, sprinkled with some technical sparks on top of it – the right mixture of groove and crazy to bang-dance out of the pandemic.

The song Thanatochronos as well as the video address the self-destructive tendencies of human civilization and the fallout of the Anthropocene. The title ‘Thanatochronos’ is derived from the ancient greek words thanatos (Death) and chronos (Time, Era). The sad reality of our currents times gives it a gloomy topicality… Let’s find the courage to fathom the destructive parts of human existence and a better way to deal with them than killing each other.

1. Maelstrom Juggernaut 05:27

2. Remnants of Existence 06:12

3. Thanatochronos 06:21′

Lineup:

Marius Tausch – Vocals and Saxophon

Christian E. Weißgerber – Guitars and Vocals

Sascha Bühl – Drums and audio production

Thomas Lade – Bass

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6828 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*