Newsfeed

Silver Nightmares: With second video.

Silver Nightmares – The Awakening

Silver Nightmares song The Awakening from the albumApocalypsis,  (ἀποκάλυψις)

Says «This is our first video! A tribute of the italian progressive rock of the seventies! Very PFM». The track The Blue Light Of A Star,

The very good track The Blue Light Of A Star from the Italian Silver Nightmare. The song is from the upcoming album Apocalypsis,  (ἀποκάλυψις) that will be released in the first half of 2022 on CD/Vinyl//Digital.

Line-up:

Michele Vitrano – Lead & Backing vocals

Mimmo Garofalo – Acoustic, Classic and Lap Steel guitars, Lead and Rhythm Guitars, Ukulele, Sitar.

Emanuele Lo Giudice – Lead and Rhythm Guitars, Bass.

Gabriele Esposito – Bass

Gabriele Taormina – Keyboards

Alessio Maddaloni – Drums and Percussion, Trumpet, Harp.

Produced by Silver Nightmares Mixed by Massimiliano Bellavia/ Mind Studios Palermo. Mastered by Giulio Maddaloni & Alberto CutoloCharacter design by Ignazio Piacenti. Video production by Daniele Massimi.

Silver Nightmare was formed in Palermo in 2018 by bassist Gabriele Esposito, drummer Alessio Maddaloni and keyboardist Gabriele Taormina. The band went through several configurations until arriving at its current line-up with Mimmo Garofalo and Emanuele Lo Giudice (guitars).

Michele Vitrano is the singer of the band. They wrote, composed and orchestrated the musical material that would make the repertoire of their first EP The Wandering Angel(2020). Silver Nightmare are as mentioned above set to unleash their highly anticipated first full length album called Apocalypsis( ἀποκάλυψις ) in the first half of 2022!

Their style drew from a wide variety of influences including progressive rock, Aor, heavy metal and classical music. (A diverse set of) Influences on the band members: Asia, Genesis, Savatage, Trans-Siberian Orchestra,Styx, Kansas,Toto, Iron Maiden, Jethro Tull, Foreigner, Dream Theater, Opeth, Ghost, Marillion, Anathema, Katatonia, Judas Priest, Ten.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7231 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*