Newsfeed

Ossuary: Writing up-tempo songs filled with that psyched out occult vibe.

Ossuary - Oltretomba

Italy’s dark psychedelic occult doom rock outfit The Ossuary have recently released their third full-length, Oltretomba via Supreme Chaos Records.

 The band pulled out another swinging rocker and threw it as a punch in the face of the listener to prove their ability in writing up-tempo songs filled with that psyched out occult vibe coming off the whole new album Oltretomba.

 As ideal sequel to the first two records, Oltretomba is a 54 minutes album of darker heavy rock with a more 70’s prog and psychedelic approach. The Italian word Oltretomba stands for the underworld but is also a tribute to the golden age of Italy’s cinematic culture in the 70’s and 80’s with horror movies by Fulci, Argento, Bava and the music of Morricone.

 The magical, strong-willed and at the same time obscure attraction is also inherent in the third album of The Ossuary. The album tells of the various abysses of the human being, sometimes touching occult realms.

 The four-piece creates its own niche in hard rock, pairs the classic twin guitars with an earthy sound, classic rock elements with a certain proximity to the prog of the 70’s are celebrated here with fresh power.

Once again, the Italians The Ossuary consistently pursue and refine their own ideal of songs that make the dead dance. And it is a damn cool party, on which Oltretomba takes you here.

Oltretomba track listing reads as following:

01. Ratking

02. Kyrie Eleison

03. Serpent Magic

04. Forever Into The Ground

05. Orbits

06. Crucifer

07. Mourning Star

08. Devils In The Night Sky

09. Oltretomba

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7231 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*