Newsfeed

Pulsar: With delicate guitar arpeggios!

Pulsar - Origins Of Life

Macomer is an Italian municipality in the province of Nuoro in the region of Sardinia. It has 10,128 inhabitants and is located around 563 meters above sea level. High up is probably also the band Pulsar from Macomer who are now out with a new album.

Origins Of Life is something mankind have wondered about probably since Adam And Eve. The band Pulsar is so curious about his topic that their new album is entitled Origins Of Line.

The theme of the disc is the geological eras before the appearance of man on earth and the music is very good prog and the album starts very soft with delicate guitar arpeggios and a intriguing vocal and underlined of progga keys. The album brimming with prog artefacts but done in an intelligent, energic and accessible way. Tempo change and more than enough dynamic music with some pretty hard parts and much very good vintage keyboards and symphonic parts and hard guitar riffs.

Tracklist:

1. Quadrivium (8:09)

2. Cambrian War (7:03)

3. Embryonaut (6:53)

4. Diseaseme (5:02)

5. Apex Dominant (3:31)

6. Thunder Lizard Caravan Part I (8:59)

7. Thunder Lizard Caravan Part II (5:59)

Total Time 45:36

Line-up:

Away – Guitar, Vocals

The Urge – Bass

Rach – Keyboards

Iorad – Drums

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6843 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*