Newsfeed

Holle Mangler: The style cannot be clearly assigned.

Holle Mangler - Tales From A Fairy World Part 1

Tales From A Fairy World Part 1 is a concept album from Holle Mangler, consisting of two CDs. It is a journey through ups and downs in a fairy world. Although it is the most varied and dynamic release so far, the style cannot be clearly assigned. However, it shows parallels to progressive rock (new art rock, neo-prog, progressive metal), as well as to the familiar electronic sound. The second CD is expected to be released till 2023.

All tracks composed, arranged and produced by Holle Mangler, cover Art: Steven Stahlberg andBONImedia Records / Rock’n Metal netlabel

In the early 90’s German musician Holger Mangler started his first project. The music evolved from initially classic electronic to progressive rock styles like art rock or neo prog, without losing the roots. The second project called Frau Holle, which focused on pure electronic music liked downbeat, house and trance. The first release (2011) is a remix album of Escape Over Needles.

Tracklist:

1. Intro (2:09)

2. Fairy Village (8:14)

3. Farewell Speech (13:12)

4. Ride The Unicorn (4:19)

5. Lost In The Wood (4:05)

6. Doubts And Hopes (6:23)

7. Manic Dwarf (6:45)

8. Running Into Danger (1:30)

9. Caught In A Trap (6:48)

10. Fairy Catcher (2:50)

11. Winter In Paradise (5:15)

12. Missing Person Report (3:03)

13. Among Prisoners (7:22)

14. As The Night Falls (5:39)

Total Time 77:34

Line-up:

Holle Mangler – all instruments

   With

Kevin Eugene Boucher – speaker (1)

Link:
Homepage

About Ulf Backstrøm (7174 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*