Newsfeed

Di`aul: Catchy music underlaid with subtle complexities.

Di`aul – Abracamacabra

Ever since their inception in 2010, Milan’s Di’Aul have strived to write heavy, catchy music
«underlaid» with subtle complexities. The band had a distinctive and fully-formed sound right
from the start: a mix of ’70s rock songwriting and 90’s metal groove. The track Thou Crawl,

Italian doomsters DI’aul are finally back with their fifth studio album. Abracamacabra will be released via MooDDoom Records on March 18th 2022. The title track Abracamacabra,

 «Seven stories, seven characters, one mother: the Universe. Abracamacabra’ is the sublimation of failure and loss. In a world where all the kings are jesters, the mind seeks the wrong side of reason and everything we build then collapse», explains the band.

Abracamacabra was recorded and mixed by Marco Barusso (Lacuna Coil, Coldplay, Thirty Seconds To Mars, Heavy Metal Kids, and more) at Angelo Studio in Garlasco (Italy), while Marco D’Agostino took care of the mastering at 96Khz Studio in Milan. The cover artwork was created by Francesca Vecchio of FV_illustration.

The track listing for Abracamacabra reads as follows:

1. Thou Crawl

2. This Quiet

3. Abracamacabra

4. De Profundis

5. The Losers’ River

6. La Notte di Valpurga

7. Time Of No Return

Founded in 2010, Milan (Italy) based doom band DI’AUL plays heavy, catchy music underlaid with subtle complexities: a mix of ’70s rock songwriting and ’90s metal groove. Di`aul released the EP GV 12.31 in 2010, followed by their second album And Then Came The Monsters (2013), GardenOof Exile (2015, This Is Core Records), and Nobody’s Heaven (2018, Argonauta Records).

The band played several gigs in Italy and across Europe, supporting Crowbar and Et Moriemur among others.

At the end of 2019, along with the new drummer Andrea Rex Ornigotti” (Gunjack and Conviction), the band recorded two new songs The House Of The Edge Of The World and Three Ladies released as a LP split with Mos Generator (2020, Argonauta Records).

The track listing for Abracamacabra”reads as follows:

1. Thou Crawl

2. This Quiet

3. Abracamacabra

4. De Profundis

5. The Losers’ River

6. La Notte di Valpurga

7. Time Of No Return

Di`aulL are

MoMo – Cosimo Amelio Cinieri – Vocals

Lele – Daniele Mella – Guitars

Rex – Andrea Ornigotti – Drums

Jeremy – Carlo Tomaiuolo – Bass

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6832 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*