Newsfeed

Vincenzo Ricca’s The Rome Pro(G)ject: With occasional narration and is based around the history and mythology of the eternal city of Rome.

Vincenzo Ricca's The Rome Pro(G)ject - Compendium of A Lifetime

The Rome Pro(g)ject is a musical walk through the history and the places, the greatness and the beauty of the eternal city of Rome. It is occasioned by the 2765th anniversary of its foundation and this project was conceived and produced by Vincenzo Ricca. Vincenzo Ricca – Born in Cosenza, Italy in 1962

The Rome Pro(g)ject is a symphonic progressive rock project lead by Italian keyboard player and composer Vincenzo Ricca. In addition to Ricca’s keyboards, the music of The Rome Pro(g)ject features contributions from well-known British and Italian musicians. Two of the central participants are Steve Hackett (Genesis) and David Jackson (Van der Graaf Generator) who both have played on all three of The Rome Pro(g)ject’s albums. Other contributers include David Cross (King Crimson), Richard Sinclair (Caravan), Francesco Di Giacomo (Banco del Mutuo Soccorso), and Billy Sherwood (Yes).

The music is instrumental with occasional narration and is based around the history and mythology of the eternal city of Rome.

Vincenzo Ricca’s The Rome Pro(G)ject

Tracklist:

1. V

2. Compendium Of A Lifetime

3. Vesuvius

4. The Last Night in the World

5. Have Caesar!

6. Morituri te Salutant

7. Gladiators

8. Have Caesar! (reprise)

9. Exegi Monvmentum 2021 (bonus track)

Line-up:

Vincenzo Ricca – keyboards

Steve Hackett (Genesis) – electric & classical guitars

Nick Magnus – piano

David Jackson (VDGG, Peter Hammill) – saxophone, flute

John Hackett – flute

Bernardo Lanzetti (Premiata Forneria Marconi, Acqua Fragile, Mangala Vallis) – vocals

Tony Levin (King Crimson, Liquid Tension Experiment) – bass, Chapman Stick

Daniele Pomo (RanestRane) – drums

Franck Carducci – 12-string guitar, bass

Paolo Ricca – electric guitar

Roberto Vitelli (Taproban, Ellesmere) – bass

Tony Patterson (ReGenesis) – vocals

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (7105 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*