Newsfeed

Drunken Crocodiles: Work on new riffs and figuring out their new artistic direction!

Drunken Crocodiles – The Monk

Crocodiles are for me a scary animal, and if it`s possible Drunken Crocodiles is even more scary. Luckily Drunken Crocodile is only a band name and not a drunken animal.

Drunken Crocodiles,  the stoner sludge metal band from Parma, have released a lyric idveo for one of their debut album Oot Of Barrelss most popular tracks. The Monk, as the title suggests the song speaks about the 1963 immolation of Buddhist monk Thch Qung.

Along with the video release, the band’s new line-up is announced. Elia Borelli, bass player, singer and founder of Drunken Crocodiles:

«It is a great pleasure to welcome Federico Pardini (Down In The Delta) and Simone Silvestre (Thedus) to the crocodile family. With this new lineup, we immediately got to work on new riffs and figuring out our new artistic direction.  The new members’ various musical inspirations were immediately apparent, and the planned sound is evolving into a fantastic stoner Rock / Heavy Psych timbre. The second album is finally moving forward at full speed, and we are optimistic that we will be able to release it in 2023.We’ll be ready and loaded for this spring, and we’ll be ready to bite the stages with the same ferocity that has always defined Drunken Crocdiles.

Keep an eye out for more updates, and in the meantime, enjoy The Monk. CHEERS».

Unfortunately, during the covid stop period, the differences of intention and dedication between me, and my historical partners Ivan Marchettini and Emanuele Mollica, became more and more intense, to the point of compromising the beautiful relationship that has always existed between us.

We have played together for years, and shared many nights of bullshit, laughter and beautiful experiences. Overcome difficult moments both private and as a band, but we have always remained attached to this friendship/work relationship. Lately this was no longer the case, the differences were always greater so with sincerity and respect, we have decided to part our ways.

I clearly wish the best at both of them. The band relationship has stopped, not the friendship. Those who play and have a band know what it means to lose musicians after years, so they can understand the very shit moment you are going through.

After a period of searching for new crocodiles, the choice was finally made on Federico and Simone. With this new lineup, we immediately got to work on new riffs and figuring out our new artistic direction. The new members’ various musical inspirations were immediately apparent, and the planned sound is evolving into a fantastic stoner rock / heavy psych timbre.

The second album is finally moving forward at full speed, and we are optimistic that we will be able to release it in 2023.

We’ll be ready and loaded for this spring, and we’ll be ready to bite the stages with the same ferocity that has always defined Drunken Crcodiles.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7231 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*