Newsfeed

Jumpscare: Raises awareness on climate change.

Jumpscare – Don`t Close Your Eyes

Meldodic death metal from the band Jumpscare from Napoli and here are the single Earth Decay taken from the album Don`t Close Your Eyes. The track Earth Decay,

Italian deathsers Jumpscare, in collaboration with the Duchy Of Il Bardo, have released the video visualizer of Earth Decay, a track extracted from the album Don’t Close Your Eyes, directed by Luigi Cervellini (LB Studio) and produced by the band itself. The video visualizer aims to raise awareness of the harms of pollution and climate change.

«We decided to make a video to raise awareness on climate change since Earth Decay (the song chosen as the” soundtrack “of this video), a song that denounces the opulence and greed of those who exploit the environment, animals and men». – explains Graziano.

 «Climate change changes the equilibrium of the earth’s temperature and has strong repercussions on man and the environment; the earth’s temperature is modified due to the greater concentration of greenhouse gases which have a heavy impact on the entire ecosystem. A serious problem that should become a priority, and instead too often underestimated, when not ridiculed, and not treated with due attention. A real problem that should be of absolute priority, given that we risk facing disastrous consequences both for our planet and for our health».

The decision of the Band and the intentional micro nation to publish the video on February 20 is not accidental: in fact, this date marks the foundation of the Bardo and with it, the concrete action of both parties to raise public awareness of global warming. Bardo has always fought against pollution and against any form of exploitation of nature: a better world is possible only if we realize how important our daily actions, however small, are, for better or for worse . The track Falling Teas live,

The synergy between the Italian band and the intentional micro nation of the ‘Bardo’ is not new; several times the collaborations between Duke Piercarlo Bormida and Graziano Ciccarelli (founder and drummer of Jumpscare), together with the whole band, have given life to synergies of various kinds, starting from 2016 with the production of the single / intro ‘Chthonic Dreams’ to continue with the remix ‘Dead Bodies’ always by the Piedmontese producer and composer.

The album’Don’t Close Your Eyes was produced at Sonitus Studio by Tommaso Monticelli (Genus Ordinis Dei) and was released via Vault Lab (digital & jewelcase version) and the Reborn Through Tape Records label (limited edition to 100 copies in cassette format) alongside important names such as Kreator, Sacred Reich, Bulldozer, Raw Power, Discharge and many others.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6828 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*