Newsfeed

Kaledon: Contains powerful and fast songs, dynamic and energetic guitar riffs.

Kaledon - Chapter VII: Evil Awakens

Kaledon with the track The Dawn Of Dawns and this is the first single taken from the new Kaledon’s album Chapter VII: Evil Awakens, set to be released on Sep 23th 2022.

Kaledon is:

Michele Guaitoli: Vocals

Alex Mele: Guitars

Tommy Nemesio: Guitars

Paolo Campitelli: Keyboards

Enrico Sandri: Bass

Manuele Di Ascenzo: Drums

The Italian power metal band Kaledon, featuring Michele Guaitoli (Temperance, Visions Of Atlantis. The album contains powerful and fast songs, dynamic and energetic guitar riffs, new modern-sounding keyboards, and much more. The album features special guests like Nicoletta Rosellini (Kalidia, Walk in Darkness) and James Mills (Hostile), respectively on The Story Comes To An End? and A Strike From The Unknown.

Chapter VII: Evil Awakens was mixed and mastered by Michele Guaitoli at Groove Factory Studio and the production is a mix of modernity and power. The epic cover artwork was created by Oleg Shcherbakov. The track Eye Of The Storm,

Kaledons howcase much efforts, the evolution at each new album. Always getting better and better. Don’t miss out on Chapter VII: Evil Awakens, a perfect album for fans of melodic and fast power metal and bands like Helloween, Stratovarius, and Manowar!

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*