Newsfeed

BTBAM: Episk Epilepsi

Between The Buried And Me - Coma Ecliptic

Så var det igjen tid for en tungvekter av et album fra det amerikanske progressive metallbandet Between The Buried And Me. Etter at de to forrige skivene hadde et science fiction tema, har vokalist Tommy Rogers sagt i forkant av slippet, at de ville fokusere på et mer jordnært tema. 

De tre sangene de slapp i forkant av utgivelsen tydet på at de igjen har evnen til å utvikle lydbildet sitt videre, og jeg kan konstatere at de igjen har klart å et album blottet for dødpunkter.

Det starter med rolig pianospill i albumintroen Node, med Rogers’ vokal som kommer inn og bygger musikken opp med stadig nye lag, før plata starter ordentlig med The Coma Machine, som var den andre sangen de slapp med en lyric video i forbindelse med lansering av skiva. Jeg likte den fra første stund, og den har fortsatt ikke tapt seg etter gjentatte avspillininger. Den skifter mellom rolige partier med ren vokal, og hardere partier som inneholder både growling og ren vokal, med gjentagende melodisk gitarspill. Til tider synes jeg den beveger seg mot episkhet, noe jeg syns godt bandet kan benytte seg mer av, for dette er elementer som bandet mestrer godt.

Den sangen som fattet interessen min først når jeg fikk hele albumet, var neste sang, den tøffe, men korte Dim Ignition, som kjører over et elektronisklydende repetativt trommetema. Jeg opplever sangen som relativ monoton, men den er fortsatt blant skiva beste spor, og fungerer veldig godt som et forspill til Famine Wolf. De første gangene jeg hørte den, synes jeg det var en svak sang, men albumet har som sagt ingen svake sanger, og etter en del gjennomlytting hever den seg til det høye nivået som alle sangene ligger på.

“kjører over et elektronisklydende repetativt trommetema”

I sjette sang, Turn On The Darkness, synes jeg bandet beveger seg mot Alice In Chains i starten. Litt sløvete toner med koring mellom vokal, før den slår over i det gjenkjennelige BTBAM lydbildet. I nest siste sang, Option Oblivion, går bandet fra å være typisk BTBAM, til å ta mye fra Dream Theater utover i sangen, da gjerne fra Train Of Thoughts-plata, og oppleves som en mini DT sang, hvor de mot slutten igjen går inn i det episke lydbildet.

Lenker:
Facebook
Offisiell

  • Frossen
4

Sammendrag

Between The Buried And Me fortsetter å vokse, og markerer seg igjen innen den progressive delen av metallen med episke lydlandskaper, og publikum kan vente seg en knall konsert når de kommer tilbake til Oslo i oktober, fem år etter at de var her sist.

About Jon Skjeseth (571 Articles)
Proghead from Oslo, who writes mostly about progressive rock/metal, though may write about other rock and metal sub-genres, as well as electronic music, underground hip hop/rap, contemporary music, different kinds of jazz, folk, or anything I find interesting.

2 Trackbacks & Pingbacks

  1. Enslaved på turne med gullrekke | Permafrost.today
  2. Between The Buried And Me: Utbasunerer | Permafrost.today

Leave a comment

Your email address will not be published.


*