Newsfeed

Cortége: With heavy, experimental, and utterly cinematic music

Cortége - Capricorn

The band Cortége describe their music as, If Earth and Pink Floyd teamed up and did a soundtrack for David Lynch. The line-up Mike Swarbrick – Bass Guitar, Synthesizers, Percussion & Tape Delay and Adrian Voorhies (ex Canyon of the Skull, ex Humut Tabal) – Drums. The track Horizons,

Austin in Texas. Post-Western doom/drone Duo Cortége will release debut album Capricorn on September 27 on CD and vinyl LP. Swarbrick and Voorhies create a listening experience that is at once heavy, experimental, and utterly cinematic, a primary feature there of the captivate tones of tubular bells, as well as Roland string synthesizer, Moog Taurus synthesizer, and waterphone.

Exploring the wide dynamic between the two players, Capricorn is a monster work and the most musically varied recording to date. Although keeping the traditional instrumental theme throughout, the album explores the story of a misguided and waylaid explorer of space and his experiences in a foreign world. Complete with a fully illustrated comic book insert to help listeners along in the story and an accompanying music video directed by Lake Travis Film Festival founder and director Kat Albert, the record takes the band’s deepest influences to a wide and poignant actualization.

Now with their first international dates booked and a sprawling East Coast tour scheduled in support of Capricorn for the late fall, the band readies themselves to cover more ground than ever before. The vinyl LP version of Capricorn features beautiful transparent white vinyl, and includes a comic book by Dan Marschner detailing the story and concept of the album via gorgeous illustrations inspired by sci-fi pop art of decades past. Cortége will hit the stage for a CD release show on September 27 at Skull Mechanix Brewing, which will include the live premiere of an official video directed by Kat Albert (Lake Travis Film Festival).

Facebook

Om Ulf Backstrøm (5348 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*