Newsfeed

Confessions Of A Traitor: Aggressive Music For Positive People

Confessions Of A Traitor - Guided

UK metalcore group Confessions Of A Traitor are best friends travelling the world playing shows! The band are back with a new album entitled Guided, set for release via Sliptrick Records ,their first new output since the 2017 EP Illuminate. They have also just released their first video from the album in the form of the track Ocean Air.

The band are pushing the motto Aggressive Music For Positive People and with Guided this is precisely what you get. Here’s the official press release from the Confession’s camp, «Heavy melodic London metallers, Confessions Of A Traitor will release their honest and passionate debut album Guided on 18th October via Sliptrick Records». Ocean Air is the first single to be released from the album alongside a music video.

Guitarist Jacob Brand says of the track, «When our actions or burdens play on our minds, the dread of dragging others into our negative outlook often contributes to pushing those we care about away. He adds, We need to realize that there is always someone there for us, and asking for help is not weakness».

The 12-track record is a musical exploration and a refinement of the band’s journey so far, filled with the energy of their live performance, raw heaviness, and the soaring melodic sing-along hooks that the band has gained notoriety for. Lyrically, it is an expression of the positive elements of our dark psyche and the trials that we all eventually have to endure.

Featuring the likes of Ryan Kirby Of Fit For a King and Scott Kennedy of Bleed From Within, the band have formed bonds with other musicians that share their values of hard work, honesty, positivity, and faith. The band’s intention with Guided is to spread the message of belief and self-worth, and leave the listener knowing that there will always be hope.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6828 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*