Newsfeed

Children of Bodom: Starten på en trend som aldri tok av

Children of Bodom - Something Wild

Power metal er en sjanger som ofte blir sett på som pinglete. Delvis fordi den er så melodiøs, delvis fordi vokalen er lys og high pitch. Children of Bodom blir ofte sett som unntaket. Kanskje mest fordi mange ikke ser på dem som power metal, men ser på dem som et melodiøst death metal band. Dette er fordi Children of Bodom har hatt en enorm innflytelse på melodiøs death metal og mye av materialet deres kan gå under melodiøs death metal, men snakker vi om tidlig Children of Bodom, så snakker vi om 100 % power metal med neoklassiske elementer.

De var et av de aller første bandene til å bruke ekstrem metalvokal til power metal da de startet som Inearthed i 1993 frem til de skiftet navn i 1997. De skiftet navn til Children of Bodom etter at de spilte inn dette albumet for å slippe det de så på som en dårlig platekontrakt og gav ut albumet med Spinefarm Records. Musikalsk, så er «Something Wild» catchy og melodiøs power metal med klare hint av ekstrem metal. Ikke bare på grunn av vokalen, men også bruken av virkelig harde og tøffe riff og blast beats. Det er klart og tydelig at de har mye talent og kan spille bra. Alle låtene er fylt med energi. Det er keyboards, men de er aldri for mye fremme i musikken og støtter riffene i stedet for å overdøve dem. Vokalen er ikke så ulik den type skriking man hører i black metal.

Det er mange som hater dette bandet. Mest fordi det er nok av de som hater alt som er finsk og populært, men det er nok av de som også hater dem fordi de bare har hørt de dårlige albumene og tror alt av Children of Bodom suger. «Something Wild» er bevis på at de startet som et bra band. De inspirerte kanskje ikke så mange andre power metalband til å begynne å bruke ekstrem metalvokal og elementer, men man kommer ikke bort fra deres innflytelse på melodiøs death metal og melodiøs ekstrem metal generelt, så dette er et historisk viktig album. Dette er skikkelig power metal en hver fan av sjangeren burde ha i sin platesamling.

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

Om Erik Helgesen (234 Artikler)
Jeg er ikke her for å skrive profesjonelle anmeldelser. Jeg skriver først og fremst anbefalinger for band og utgivelser som jeg liker. Derfor vil alle mine anmeldelser være positive og ofte om ting som har vært ute en del år. Jeg liker å ta meg tid til å lytte på album flere ganger før jeg har meninger om dem, og i løpet av de gjennomlytningene, så har de som oftest vokst på meg.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*