Newsfeed

Mentors: Kongene av rape rock

Mentors - You Axed for It!

Mentors er et av de mest beryktete metal og sjokkrockbandene der ute. Kanskje mest kjent for at deres avdøde vokalist El Duce påsto at Courtney Love betalte han for å drepe Kurt Cobain, og for at Tipper Gore leste opp lyrikken fra Golden Shower som bevis for at rockealbum måtte komme med en advarsel til foreldre om å ikke la barn høre på dem. Med et band som Mentors, så hadde hun kanskje et poeng. Jeg tror de fleste av oss vet hva en gylden dusj er, og det er langt i fra det mest vulgære på You Axed for It!.

Mentors refererte til musikken de spilte for rape rock, og voldtekt og menns overlegenhet over kvinner, samt pervers sex og heterofil anal sex (ikke så mye av sistnevnte på akkurat dette albumet, men det er et viktig tema for dem gjennom deres karriere) har alltid vært fokuset i lyrikken. Det er derfor de kaller seg selv for Mentors. De er mentorer til unge gutter og vil lære dem om hvordan de skal behandle kvinner.

De hater også homoseksuelle og låta Judgement Day handler om at homser skal drepes. Mye av motivasjonen bak homofobien er rettet imot puddelrocken som var populært på tiden, men det er tydelig at det er heteroseksuelle menns plikt å utrydde de homofile. De er alt annet enn et politisk korrekt band! Det var sjokkerende da gav ut dette albumet, og med tanke på at vi har blitt mer bevist på rettighetene til kvinner, homoseksuelle og at vi er mer bevist på hvor stort problem voldtekt og vold mot kvinner er siden 80-tallet, så kan man argumentere at de er mer sjokkerende i dag. Men det er mye av tiltrekningskraften til Mentors. De er skitne, sleazy og ekle, og det er jo nettopp det metal skal være. Metal skal være stygg og taboo. Når man ser på platecoveret, og ser dem ikledd i bøddelhetter og med horer som kryper og er underkuet dem, så vet man dette er skikkelig testosteronfylt metal.

Musikken er solid heavy metal med riff som treffer. Det er enkle låtstrukturer med vers og refreng i typisk rockestil, men det er hint av thrash i mange av riffene. Det gir det hele et ekstra tøft løft som gjør at musikken er så herlig å høre på. Sickie Wifebeater er den eneste gitaristen i bandet, og han er uten tvil den mest talentfulle i hele bandet. Sammen med bassen til Dr. Heathen Scum, så skaper de metal magi som rocker så utrolig hardt. Den beryktete El Duce står for både vokal og trommer, og hans hese roping høres akkurat ut som den alkoholiserte white trash voldtektsforbryteren han er.

Den vulgære lyrikken er alt annet enn intelligent og rimene er enkle. Det hele er nesten genialt i sin stupiditet, og vulgaritetene stopper aldri opp. Alle bitene faller på plass og man har perfekt sleazy voldtektrock. Låter som Four F Club, Sleep Bandits og Free Fix er perfekte eksempler på hvorfor You Axed for It! er en klassiker. Det er ikke bare en klassiker, men en klassiker blant klassikere. Mentors er et svært fuck you til alt som er pent og hyggelig. Det er dette hva 80-tallsmetal egentlig handlet om.

Lenker:
Facebook
The Church of El Duce

Om Erik Helgesen (234 Artikler)
Jeg er ikke her for å skrive profesjonelle anmeldelser. Jeg skriver først og fremst anbefalinger for band og utgivelser som jeg liker. Derfor vil alle mine anmeldelser være positive og ofte om ting som har vært ute en del år. Jeg liker å ta meg tid til å lytte på album flere ganger før jeg har meninger om dem, og i løpet av de gjennomlytningene, så har de som oftest vokst på meg.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*