Newsfeed

Pain: Techno og metal

Pain - Rebirth

Peter Tägtgren er kjent for to band, Hypocrisy og Pain. Mens førstnevnte er et av de mange kjente melodiøse death metalbandene fra Sverige, så er Pain i en liga helt for seg selv. Peter står for all musikken selv, og består av en unik miks av moderne heavy metal og elektronisk musikk. Vi snakker om trance og det som ble kalt for techno på 90-tallet , og ikke så mye av den mer industriell-inspirerte typen man assosierer med andre metalgrupper og elektroniske hybrider.

Men bare fordi trance er nevnt, så betyr ikke at vi snakker om glad dansemusikk her. Dette er den mørke varianten laget for nattklubber i dystopiske cyberpunk-filmer og dystre urbane landskaper. Både lydbilde og stemning er ganske lik den selvtitulerte debuten som kom ut et par år før dette albumet, men her er technoelementene enda mer tydelige. Synthriffene er lengre fremme i lydbildet enn gitarene, som er nesten blitt redusert til rytmeinstrumenter.

Rebirth er et sært album som ikke er for purister av metal. Det er ikke noen beintøffe gitarriff å gripe tak i og de syntetiske elementene er hovedattraksjonen. Til tross av dette, så anser jeg Rebirth som en liten klassiker i sin egen klasse. Musikken er catchy og underholdende, samtidig som den er den mørk og dyster. Skiva har en stemning jeg assosierer med corny sci-fi actionfilmer og videospill fra slutten av 90-tallet, og viktigst av alt, så høres det utrolig bra ut i mine ører. Flere grunner trenger jeg ikke.

Lenker:
Facebook

Om Erik Helgesen (234 Artikler)
Jeg er ikke her for å skrive profesjonelle anmeldelser. Jeg skriver først og fremst anbefalinger for band og utgivelser som jeg liker. Derfor vil alle mine anmeldelser være positive og ofte om ting som har vært ute en del år. Jeg liker å ta meg tid til å lytte på album flere ganger før jeg har meninger om dem, og i løpet av de gjennomlytningene, så har de som oftest vokst på meg.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*