Newsfeed

Organized Chaos: Kaoskontroll

Organized Chaos – Divulgence

Organisert kaos er jo tross alt den beste formen for kaos, og bandet Organized Chaos fra Serbia er noe av det bedre som jeg har hørt innen prog metal i år. Bandet er akkurat nå aktuell med sin andre skiva Divulgence og det var på tide da debuten Inner Conflict kom i 2011. På årets skive er Richard Hensel fra Haken, To-Mera og Opinaut med på låten Broken Divine. Hensel er jo en multiinstrumentalist som spiller keyboards og gitarer i de nevnte bandene. At han faktisk stiller opp for serberne sier mye om hvor bra Organized Chaos faktisk er. Noe av det første en merker seg med bandet er den vokale prestasjonen til Vladimir Lalić!

I tillegg så kommer bandet opp med varierte energiniveråer, og det funker godt sammen med arrangementer som ofte er uortodokse. Organized Chaos er ofte deilig uforutsigbare og kompromissløse og tør gjøre ting på sin måte. De henter inspirasjon fra ulike sjangre, men med en prog metal basis og med vilje til å utforske hva de måtte føle for der og da.

Bandet er fra Beograd i Serbiaog ble til i 2005 etter initativ av nevnte Vladimir Lalić, men det tok et par år før de ble et operativt og ekte band. Det fulgte så hektisk konsertvirksomhet, og så startet ferden med å få ut debuten. Den kom i 2011 og het som tidliger nevnt Inner Conflict og den skiva satte virkelig bandet på det musikalske kartet på en positiv måte.

Lenke:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6836 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*