Newsfeed

Nemus: Into the depth of the lake

Nemus – See Mench

Last year we wrote about the debut to Nemus, Wald Mench. Now are Frank Riegler and his Nemus back with the second album, See Mench. A mixture of black metal, post rock, folk instruments and tortured vocals create a dark and energy filled atmosphere, which is supported by self-recorded forest and water sounds. A story of self-hatred, agony and at some point acceptance. The album See – Mensch from Nemus contains six songs that will tell you the story of the water human and take you right into his empire in the depth of the lake.

I often enjoy awesome & obscure release if the music impresses me and feels fresh and genuine. Nemus is such an artist that stretch the boundary for atmospheric post black metal. He also use self-made samplers as for instance use of exotic noises from Sri Lanka. Many crazy birds in one place fits with Nemus and on the See – Mench album.

The ambience and the emotion this album has are not describable, but utterly worth lending your ears to! The screams, the doomish sound, the mixture of melodic, slow parts and the emotional breakdowns into fast blast beats. The contrasts stand out from most other artists.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6824 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*