Newsfeed

Millennium: Reformed four years ago

Millennium - A New World

Millenium was founded in 1982 by Mark Duffy and Pete McArdle. Guardian Records released a compilation album in 1983, Pure Overkill featuring contemporaries Spartan Warrior, Tokyo Rose, Risk and Incubus, which included three tracks from Millennium. The band recorded their debut album in 1984. The Blue Covered Album is still sought after by fans. Sadly, the band folded in 1988

Moving closer to today the band reformed in 2015 with Will Philpot on guitar. The idea of resurrecting Duffy’s NWOBHM band Millennium seemed an obvious course as Mark Duffy had always felt that this chapter of metal history was not yet over. Original members were contacted, and drummer Steve Mennell and guitarist Dave Hardy were on board along with new bass player Andy Fisher.

Gigs followed with a great response to the live appearances at Brofest, Live Evil and Mearfest. In February 2017 the band travelled to Coach House Studios in France to record their third album Awaking, a combination of NWOBHM riffing, heavy metal ideals and a lyrical call to arms. Millenium have released their fourth album A New World through Pure Steel Records. The new album is a blend of hard metal riffs with a nod to the NWOBHM and more…. The track A New World,

In 2019 the current line-up consists of Mark Duffy, vocals. Will Philpot and Kenny Nicholson, guitars, Nigel Waterfall-Brown, drums and Paul Simpson, bass.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6691 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*