Newsfeed

Scarred: With more melodic and atmospheric moments and even some psychedelic elements…..

Scarred - Scarred

After four years of hard-work and dedication since their last studio effort Gaia-Medea, Luxembourg-based tech metal group Scarred are now back with their third and self-titled full-length album and the first to feature new singer Yann Dalscheid. The track Prisms,

Set to be released on friday on Klonosphere Records with worldwide distribution via Season Of Mist, the new album is like a statement, reflecting the transformation the band has gone through over the past four years and is by far their most personal work to date, hence the choice of the album title.

Recorded by the band and Patrick Damiani at Tidalwave Studio, in Karlsruhe-Germany, mixed by Patrick Damiani and mastered by Robin Schmidt at 24-96 Mastering, Karlsruhe, Scarred sees the band churning out their powerful and heavy death-metal sound present on previous efforts yet this time around, it also incorporates more melodic and atmospheric moments and even some psychedelic elements. The track Mirage,

Screaming out of Luxembourg, we have Scarred. Formed in 2003, the band has grown and evolved exceptionally throughout the years. Combining thrash riffs with heavy grooves and intelligent melodies, they offer both creativity and substance. The guitar work is razor sharp, while the bass and drums hammer down some crunchy grooves.

«The last four years have been particularly difficult for us and we had to overcome some adversities in our lives, so this is by far our most personal album to date and working on it was almost like therapy to us.  Musically this is also our most diverse album to date, our new vocalist Yann Dalscheidhas an incredible vocal range and that gave us the opportunity to branch out and incorporate other influences, so we’re really anxious to release the album this week and find out what people think of it».

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6687 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*